Besked om resultat och återföring

Jag är glad över att jag inte hade så höga förhoppningar. Men visst hoppades jag ändå på att bli lite positivt överraskad. Läkaren ringde tidigare och meddelade att 14 av 15 ägg var mogna. Dock var det endast 3 av 14 som blivit normalt befruktade. Jag hade iallafall trott på hälften, så jag är rätt besviken nu. Läkaren tror det handlar om kvaliteten på mannens spermier. Det kan jag ju inte säga till mannen och det spelar ju egentligen ingen roll just nu. Det är som det är.
 
Bilden, som är tagen för några dagar sedan, får illustrera min sinnesstämning just nu. 
 
Imorgon ska vi åter til kliniken för att återföra 2 av embryona. Jag är så orolig att det inte ska finnas något kvar då. 

Resultat av äggplock nummer 6

Nu är äggplocket avklarat och allt har gått bra! Ligger i soffan och slumrar och blir uppassad av mannen som kontinuerligt kommer med värktabletter, te och choklad. Just nu är han iväg och handlar mat åt oss. Det är skönt att bli ompysslad och omhändertagen. Magen är mindre skön och gör rätt ont. En av kissarna håller också mig sällskap. Han har lagt sig bredvid mig på sin mjuka favoritfilt där han ligger och spinner som en liten kaffebryggare. Inser nu att han ser rätt sur ut och det beror nog på att han är avvisad från favoritplatser som är på min mage.
 
 
Själva äggplocket kändes en del och jag är tacksam över ordentligt med lugnande och smärtstillande. Resultatet blev 15 ägg. Det är ungefär som det varit de senaste gångerna. Imorgon kommer de att ringa och informera om hur många som var mogna och hur många som blivit befruktade. Spänning på hög nivå nu!

Doften av snus och våldtäkt

Nej, det är sant, enligt den tidens lag var det förstås "bara" sexuellt utnyttjande. Jag tror jag berättat om det tidigare. Hur de två männen, pojkarna, gick in i min olåsta lägenhet och tog för sig av min sovande, berusade, drogade kropp. Resterna av snus i sängen och i mig. Doften av snus som vägrade ge med sig.
 
Det är många år sedan, snart 20. Men idag var den där igen, doften av snus. Mitt under min skogspromenad, från ingenstans.