Efter ägguttag

Värd choklad nu. I morse var vi på ägguttag efter en månads IVF-behandling. Räknat ut att jag tagit totalt 74 sprutor under den här månaden. Nu ligger jag på soffan. Väldigt trött och har ont. Det gick bra idag och äggplocket resulterade i 15 ägg. 
 
 
Nu är vi i nästa del av processen: väntan på att få veta om några och isåfall hur många som blev befruktade. Sedan om några och isåfall hur många som överlever odling.
 
Men. Idag är jag nöjd och glad. Behandlingen och den senaste månaden har varit jobbig, men jag har hanterat det bra och jag är glad och nöjd över resultatet. 

Arbetsdag 6 efter semestern

Börjar så smått komma in i jobbet och känna en viss (!) acceptans för att inte vara ledig hela dagarna. Det har varit lite svårare efter den här semesterperioden än vad det brukar vara. Jag är vanligtvis både ambitiös och snabb, men de senaste arbetsdagarna har jag maskat. Jag är inte riktigt där. Idag är första dagen jag arbetat på allvar och jag börjar minnas varför jag arbetar med det jag gör. 
 
 
Idag är det behandlingsdag 29 och i måndags var jag på ett nytt ultraljud. Det såg bra ut och 11 äggblåsor var mellan 15 och 18 mm. Nu ska de (och förhoppningsvis några fler) få växa till sig för att plockas ut på fredag. Jag är förhoppningsfull och lite rädd. Smärtan är en sak, men det är resultatet jag oroar mig för. 
 
Jag är trött och har ont. Men det är ok. 
 
 

Hemma igen

Åter hemma efter en weekend på annan ort med mycket bilåkande, öl, trevligt folk och god mat. Allt har gått bra och jag har mått ok bortsett från något som verkar vara en analkande förkylning. Idag är jag lite mer inochut-vänd. Surade i 30 mil ungefär, bara för att jag tyckte mannen var dum, när han egentligen inte ens var det. Som en 5-åring (eller som en kvinna som tar tre hormonsprutor per dag...). Jag ska försöka skärpa mig. Han är åtminstone skärpt och tar mitt svajiga humör med jämnmod. 
 
Ett par av de otaliga öl som vi intagit under helgen. 
 
Imorgon är det dags för ultraljud nr 2. Känner inget särskilt inför det. Hoppas bara att det ser fortsatt bra ur.