Avtackning för 2018!

Sitter i bilen på väg till nyårsfirande med vänner. Jag ser fram emot en trevlig kväll som ett värdigt avslut på 2018 - ett år med många bottnar.
 
Året började riktigt dåligt med en kris i äktenskapet där lögner och annat uppdagades. Tilliten som jag alltid tagit för given i vår relation, fanns plötsligt inte längre där och första halvåret blev en kamp för att försöka bygga upp den igen. Det är inte som innan. Det är bättre på en del sätt, men tvivlar fortfarande på att han vågar vara helt ärlig.
 
 
Lycklig över ett rikt socialt liv där både vänner och familj ingår. Jag har under året insett (igen) att relationer förändras och att det måste få vara så. Tänker också att det är så viktigt att inte ta varandra för givet, oavsett typ av relation. 
 
IVF har upptagit en stor del av året och tagit både tid och kraft i anspråk. Det har varit otroligt tufft. Men jag blir samtidigt så lycklig över att tänka på att det nu finns en liten, liten där i min livmoder som förhoppningsvis kommer ut som ett friskt barn under andra halvan av 2019! 
 
Jag önskar er alla en riktigt fin nyårsafton och en bra start på det nya året. Välkommen 2019!

Mardröm

Natten har varit jobbig. Mannen har börjar snarka mer igen och det är en dålig kombination med att jag sover sämre. Vissa nätter vaknar jag två gånger och behöver gå och kissa. I natt drömde jag att de satte tillbaka blastocysten från frysen. När jag frågade om det inte kunde ha en negativ inverkan på graviditeten svarade de "ja". Sedan började jag blöda. Barnmorskan var en manlig granne som arbetar med något helt annat. Jag var ledsen när jag vaknade men lättad när jag insåg att det var en dröm. Väldigt trött och på dåligt humör idag, så har inte sagt något till mannen. Orkar inte riktigt prata med honom alls, förutom om rent praktiska saker. 
 
 
Vi är åter på fastlandet sedan igår kväll. Nu är vi på väg till svärisarna och ska stanna där över helgen. Egentligen skulle jag bara vilja ligga hemma i soffan och äta choklad och se på film. 

En perfekt jul!

Alltså, jag tror inte julen hade kunnat vara bättre på något vis. Helt fantastiskt har det varit! Folket, stämningen, vädret, graviditeten, julklapparna och aktiviteterna - allt har bara känts så fint. Sen har jag ju stundtals varit grinig och känner mig just nu som en fet, ful padda (eller som varelsen på bilden). Men det är väl också lite som sig bör. 🙄
 
Imorgon tar vi båten hem till fastlandet igen. Det blir skönt men också lite vemodigt att åka ifrån alla. Imorgon kväll är vi hemma och på fredag åker vi iväg igen för att fira ytterligare lite jul med makens föräldrar. 
 
Idag (torsdag) är det sista dagen i vecka 6, 5+6. Längtar efter varje gång en vecka byts till en ny. Ett steg i taget. Jag är glad, lite orolig, förväntansfull, hoppfull och försöker att inte fundera för mycket.