Annorlunda mat

Befinner mig söderut i Sverige hos vänner tillsammans med mannen. I går besökte vi en matmarknad där det såldes mat och godsaker ifrån olika delar av världen.
 
 
Vi valde det australiensiska köket och slog till på burgare av krokodil och känguru. Vet inte vad jag ska säga om smaken då det inte liknar något jag tidigare ätit. Men jag kan konstatera att det nog inte är helt lyckat att äta okänd mat i hamburgerform med klassiska hamburgertillbehör. Jag uppskattade det inte.
 
 

"Har ni barn"?

Många människor saknar inte bara taktkänsla utan verkar även helt bekväma med att klampa in i ens sovrum utan att knacka (metafor).
 
Vi var på fest igår, jätteroligt, men jag vet inte hur många gånger under kvällen som jag fick frågan "Har ni barn"? Ofta efterföljdes mitt nekande svar av ett "Nähä. Vill ni ha"? Eller till och med "Har ni svårt att bli gravida"?
 
Jag kan till viss del förstå att alla vuxna människor inte har reflekterat över att en del inte lyckas bli gravida och den smärta det kan vara förenad med. Men ibland blir jag ändå förvånad över människors fräckhet. Oftast är det kvinnor i olika åldrar men ibland även män. 
 
Det här hänt att jag har berättat att vi gått igenom IVF och det verkar inte existera EN ENDASTE människa som inte har en kollega, en bror eller en vän som har genomgått IVF. "Det tog dem 9 år, men nu har de en liten dotter". Ehhhh... Tack för pepp, eller? 
 
 
 
 

Dagens skörd

Ligger nu i sängen och väntar på min andra halva. Dagen har varit väldigt effektiv både på jobbet och på hemmaplan. En av de bästa stunderna idag var svampplockningen där jag fick ihop en bra skörd för den korta tid jag hann vara ute i skogen innan det blev för mörkt. 
Jag har varit hemma själv i huset medan mannen har varit på aw. Det har varit skönt. Inte för att jag just nu behöver tid för mig själv (det fick jag så att det räckte i somras...) men det är ändå skönt att kunna gå runt och städa, pyssla, lyssna på hög musik och fulsjunga i lugn och ro.